Despre DMCA şi firmele de Găzduire Web

Despre DMCA şi firmele de Găzduire Web

Despre DMCA şi firmele de Găzduire Web

  • acum 8 ani
  • postat de: Radu

Dacă lucrezi ca freelancer, cu siguranţă ai auzit de DMCA sau Digital Millennium Copyright Act. Această lege obligă firmele de găzduire web să elimine conţinut aflat pe serverele acestora, ce încalcă drepturile de autor.

Dacă firme de găzduire web precum nshost.ro înlesnesc posibilitatea de contact din partea unor terţe persoane ale căror drepturi de autor au fost încalcate, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre altele.

Vă prezint exemplul următor: după 2 zile şi 2 nopţi în care freelancer-ul X lucrează pentru clientul Y, acesta "uită" să plătească serviciile cerute ba şi mai mult, dispare complet din peisaj. Asteptând un număr de 5 zile lucrătoare "doar doar" se va face plata, freelancer-ul nu mai rezistă şi purcede spre a trimite o cerere DMCA către ISP (internet service provider) şi firma de hosting la care clientul îşi ţine site-ul.

Însă, se loveste de o problemă: atât isp-ul cât şi firma de hosting nu oferă nicio posibilitate de contact iar site-urile pe care ar trebui găsite respectivele companii... nu există. Resemnat şi cu o gaură sănătoasă în buget, acesta caută un alt client, de data aceasta având mai multă grija cu cine lucrează.

V-aţi aflat în aceastaă situaţie? Dacă da, iata sfatul nostru: înainte de a lucra cu un client, asiguraţi-vă că aveţi datele necesare unei plângeri în cazul în care clientul nu mai doreşte să plătească.

Asiguraţi-vă că în spatele site-ului acestuia stă o firmă de găzduire web transparentă precum nshost.ro şi nu o firmă care nu vă oferă nicio posibilitate de contact. Concluzia? Spor la muncă!